Συνταγή για τις πιο νόστιμες και εύκολες δίπλες

Αλήθεια, ποιος μπορεί να αντισταθεί στις δίπλες;

Συνταγή για τις πιο νόστιμες και εύκολες δίπλες

Κατ’ εξοχήν γλυκό των Χριστουγέννων (σε πολλές περιοχές είναι και κέρασμα γάμου) οι δίπλες είναι αυτό το σιροπιαστό τηγανιτό γλυκάκι, που μας θυμίζουν έντονα τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων. Και μπορεί τώρα ως μεγάλες να έχουμε τις… θερμιδικές μας τύψεις, αλλά γιορτινό τραπέζι χωρίς δίπλες δεν γίνεται. Γίνεται;

Σας έχουμε, λοιπόν, εύκολη και εννοείται νόστιμη συνταγή για δίπλες, που θα σας ενθουσιάσει. Πάμε να τη δούμε.

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά ολόκληρα
3 κρόκους
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κ.τ.σ κονιάκ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί
Λάδι

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα αυγά (τα ολόκληρα μαζί με τους κρόκους) και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και αλεύρι όσο σηκώσει για να είναι η ζύμη κάπως σφιχτή.
Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας για να μην κολλάνε και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη, ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα και κόβουμε, σε διάφορα σχήματα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο και μόλις κάψει αρκετά, ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις δίπλες
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε μέσα τις δίπλες
Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι και κανέλα, αν σας αρέσει

Φτιάξτε επίσης

Δείτε πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα (vds)

Χριστουγεννιάτικος κορμός (μωσαϊκό) χωρίς μίξερ και σε χρόνο dt

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved