Γιορτινό ριζότο με σταφίδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για το γιορτινό τραπέζι μην παραλείψετε να μαγειρέψετε ένα νόστιμο ριζότο με σταφίδες και αμύγδαλα.

Το ριζότο άλλωστε είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκτός από λαχταριστό δεν θα μείνει ούτε κόκκος.

Υλικά

3 κούπες ρύζι σπιρωτό
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (μόνο εάν είναι απαραίτητο)
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Μισό φλιτζάνι ξανθιά και μαύρη σταφίδα
μισό φλιτζάνι κομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην καεί. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα . Προσθέτουμε τις σταφίδες και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα τα οποία έχουμε κόψει κάθετα ( σας μικρές λωρίδες φανταστείτε). Μόλις αρχίζουν να μοσχομυρίζουν τα προσθέτουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλές γιορτές!

Διαβάστε επίσης

Η συνταγή (και τα μυστικά επιτυχίας) για το απόλυτο ριζότο!
Συνταγή για ριζότο λαχανικών!
Συνταγή για τέλειο ριζότο με κοτόπουλο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved