Αλμυρές κολοκυθόπιτες με κουρού γιαουρτιού, κουρκουμά και γέμιση φέτα

Εύκολα, γρήγορα πιτάκια με ζύμη κουρού από γιαούρτι, «χρωματισμένη» με κουρκουμά!

Αλμυρές κολοκυθόπιτες με κουρού γιαουρτιού, κουρκουμά και γέμιση φέτα

Υλικά
Για τη ζύμη κουρού
1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ)
125 γραμμάρια μαργαρίνη
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγες σταγόνες λεμονιού (για το άλοιμα)
σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Για τη γέμιση
500 γραμμάρια κολοκύθα (καθαρισμένη)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια φέτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

kolokithopitakia

Εκτέλεση

Τρίψτε τη κολοκύθα,σοτάρετε την με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάστε με καπάκι να ψηθεί (Προσθέστε αν χρειαστεί λίγο νερό για να μαλακώσει πιο γρήγορα η κολοκύθα) και προς το τέλος προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
Τέλος προσθέστε τη φέτα και τα μυρωδικά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο, το μπέικιν και τον κουρκουμά
(Ο κουρκουμάς δίνει ωραία γεύση και χρώμα,παρ'όλα αυτά είναι προεραιτικός,στην περίπτωση που δεν έχετε).
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια και ανοίξτε με τον πλάστη σε στρογγυλά πιτάκια, γεμίστε τα και κλείστε τις άκρες με ένα πηρούνι.
Αλείψτε με το κρόκο αυγού το κάθε πιτάκι,πασπαλίστε με λίγο σουσάμι και ψήστε σε δυνάτο φούρνο στους 200οC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved