Φριτάτα Wrap: Ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά!

Μια πολύ ελαφριά, δροσερή και υγιεινή συνταγή που σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Κυριάκος Μελάς
Φριτάτα Wrap: Ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά!

Θρεπτικές πίτες χωρίς αλεύρι, μια πεντανόστιμη εκδοχή της φριτάτας σε wrap, με ρύζι!

Να θυμάστε... χρησιμοποιήστε αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι καθώς η ελαφρώς ξινή του γεύση δένει ιδανικά με την γλυκό-καυτερό κοτόπουλο μας! Και φυσικά μην ξεχνάτε! Λίγες σταγόνες λεμονιού στα αυγά, απομακρύνουν την έντονη του μυρωδιά!

Υλικά
50 γραμ. γάλα
3 αυγά
100 γραμ. παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι
λίγες σταγόνες λεμονιού
αλάτι - πιπέρι
1/2 στήθος κοτόπουλο
200 γραμ. γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
1/2 πράσινο μήλο
1/2 iceberg
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

frittata wrap 2

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και ρίξτε τα στον κάδο του μπλέντερ προσθέτοντας το ρύζι την παρμεζάνα, το γάλα, λίγες σταγόνες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείστε καλά. Έχοντας- σε μέτρια φωτιά-ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίξτε το μείγμα(2-3 αναλόγως το τηγάνι σας!) και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια, σε λεπτή στρώση. Σκεπάστε με ένα καπάκι μέχρι να ψηθεί καλά, χωρίς να το γυρίσετε.
Στο μεταξύ τρίψτε το μήλο ,προσθέστε το γιαούρτι,το τυρί,το κάρρυ,αλατίστε και αφού ψηθούν οι πίτες αλείψτε με αυτό! Προσθέστε τραγανά φύλλα iceberg, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τυλίξτε σε ρολό.Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved