Μοσχαράκι σούπα με πατάτα και λαχανικά

Οι σούπες εκτός από εύκολες είναι και πολύ υγιεινές. Ειδικά τώρα που οδεύουμε προς το χειμώνα, μια ζεστή σουπίτσα είναι η καλύτερη επιλογή για το βραδινό μας.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια σούπα με μοσχάρι από την Ιρλανδία. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να προσθέσετε όλα τα υλικά ( π.χ. τη σως, ή τη μπύρα) , δεν τα βάζετε.

Υλικά

Μισό κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (περισσότερο για γεύση)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδο λιωμένς
4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μπύρας Guinness μαύρη
1 φλιτζάνι πλούσιο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά ξηρό θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας σως Worcestershire
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Απλώνετε το κομμένο κρέας και το αλατίζετε. Αν έχει υγρά, το ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, το αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει το κρέας λίγη γεύση, και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, τη μπύρα, το κρασί, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη σως Worcestershire, τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα καρότα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες στο μοσχάρι που βράζει. Ρίξτε μαύρο πιπέρι και δύο κουταλάκια αλάτι. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι το μοσχαράκι να είναι τρυφερό ( 40 λεπτά) αφαιρώντας τα φύλλα δάφνης.
Σερβίρετε τη σούπα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: http://www.simplyrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved