Κοχύλια γεμιστά με γλυκοπατάτα, σπανάκι και διάφορα τυριά

Νόστιμη και υπέροχη συνταγή με γλυκοπατάτα, σπανάκι και διάφορα τυριά, για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Αν τα παιδιά σας δεν συμπαθούν και τόσο τα λαχανικά ή ψάχνετε νόστιμες συνταγές για να δώσετε στο μωράκι σας που άρχισε να τρώει πια τροφές μαγειρεμένες, η παρακάτω συνταγή ειναι ιδανική.

Τα αγαπημένα ζυμαρικά των παιδιών σε σχήμα κοχυλιών, γίνονται ακαταμάχητα με τη γέμιση από γλυκοπατάτα, σπανάκι, ρικότα και τριμμένη παρμεζάνα. Δείτε τα υλικά και φτιάξτε τα.

Υλικά:
2 κούπες τυρί ρικότα
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
1 αβγό
1 κ.τ.γ αλάτι
1/2 κ.τ.γ πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 μεσαίες σε μέγεθος γλυκοπατάτες
12 μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ψήστε τις γλυκοπατάτες για 50 με 60 λεπτά και έπειτα, λιώστε τις σε ένα πιρούνι αρκετά καλά.
Βράστε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά που αναφέραμε παραπάνω και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη γέμιση.


Γεμίστε τα κοχύλια που θα έχετε κρυώσει πιο πριν με τη γέμιση που φτιάξατε.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 18-20 λεπτά.


Μπορείτε να τα σερβίρετε ως έχουν αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μια σάλτσα από φρέσκια ντομάτα για να τα συνοδέψετε.

πηγή: Superhealthykids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved