Συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλου φούρνου

Κοτόπουλο στο φούρνο έχετε φτιάξει πολλές φορές!

Αυτή τη συνταγή όμως, για κοτόπουλο φούρνου, σίγουρα δεν την έχετε φτιάξει ποτέ. Πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση και φτιάξτε το αύριο κιόλας.

Υλικά:
1 κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από δύο λεμόνια
ξύσμα από ένα λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.τ.σ ρίγανη
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα σκόρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μπολ βάλτε το κοτόπουλό σας και τη μισή από τη μαρινάδα που ετοιμάσατε κάντε μασάζ να πάει παντού, κλείστε με ένα καπάκι και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. (αντί για μπολ μπορείτε να το βάλετε και σε ένα σακουλάκι τροφίμων)
Μετά από μία ώρα, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και με ένα χαρτί σκουπίστε το. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνετε το φούρνο στο grill στους 150 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα γυρίστε το φούρνο από το grill στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω)
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα επάνω. Καλύψτε το ταψί σας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Αφαιρέστε μετά το αλουμινόχαρτο, γυρίστε το φούρνο στο grill και ψήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε στη μαρινάδα που κρατήσατε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ρίξτε τη πάνω από το κοτόπουλο.

πηγή: foodnetwork.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved