Εύκολα τρουφάκια με καρότο, πορτοκάλι και καρύδα

Τα τρουφάκια καρότου είναι μια καλή επιλογή γλυκού με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες.

Φτιάχνονται εύκολα και καταναλώνετε γρήγορα.

Υλικά
1 κιλό καρότα ( ή λιγότερο ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Φλούδες από τρία πορτοκάλια (ακέρωτα)
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Λιώνετε στο μπλέντερ τα καρότα και τις φλούδες των πορτοκαλιών.
Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και βάζετε τη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα της καρύδας (125 γρ.) και το μείγμα των καρότων με τις φλούδες. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να στεγνώσει ( προσοχή να μη σας κολλήσει ).
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρύδα, και τα βάζετε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Καλή σας απόλαυση

Photo: www.girlcooksworld.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved