Καλοκαιρινή πίτα φράουλας

Η πίτα με φράουλες είναι ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο στο οποίο λίγοι θα μπορέσουν να αντισταθούν. Είναι δροσερή στη γεύση καθώς εκτός από τις φράουλες στο στόμα μένει η γεύση της λεμονάτης κρέμας τυριού. 

Καλοκαιρινή πίτα φράουλας

Θα χρειαστείτε:

Υλικά
ζύμη για πίτα ( όχι σφολιάτα)
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
½ φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
6 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες (περίπου 2 κιλά) κομμένες σε φέτες
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί σχολαστικά και την τρυπάτε με το πιρούνι ειδικά στις άκρες. Ψήστε 9 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ή να είναι εντελώς ψημένη. Στη συνέχεια αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το νερό , το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με σύρμα. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες και τις πιέζετε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ( προσοχή να είναι ρευστό το μείγμα). Το αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα και τη φλούδα λεμονιού. Την απλώνετε στη βάση της ψημένης ζύμης, στρώνετε από πάνω το μείγμα με τις φράουλες και προσθέτετε τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες. Τοποθετείτε την πίτα στο ψυγείο για τρεις ώρες. Το γλυκό σας είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved