Γευστική πίτα με την γαλοπούλα που σας περίσσεψε!

Δεν είναι εποχές για να πετάμε το οτιδήποτε. Έχουμε λοιπόν να σας προτείνουμε μία γευστικότατη πίτα που φτιάχνεται και με κοτόπουλο και με τα απομεινάρια της γαλοπούλας που φάγατε στο γιορτινό τραπέζι

Γευστική πίτα με την γαλοπούλα που σας περίσσεψε!

Υλικά

  • 300 γρ. ψημένη γαλοπούλα
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαγειρικής
  • Αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν αυτό γίνει, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε. Αν έχετε δυνατά το μάτι της κουζίνας, το χαμηλώνετε. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το αλεύρι να πάρει μία μπεζ απόχρωση. Προσοχή μη σας πιάσει. Το βγάζετε από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να κρυώσει. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά για να μη σβολιάσει το μείγμα του αλευριού. Έχετε ήδη βάλει πίσω στη φωτιά την κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και κάπως ρευστό. Βγάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα δύο αυγά και ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν. Ρίχνετε το τυρί και τη γαλοπούλα και ανακατεύετε ξανά. Ρίχνετε αλάτι και μοσχοκάρυδο για μυρωδιά. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε το μείγμα που έχετε φτιάξει. Καλύπτετε με το άλλο μείγμα σφολιάτας και χαράζετε από πάνω ενώ ρίχνετε και λίγες σταγόνες νερού για να μην σας φουσκώσει η σφολιάτα και ύστερα πέσει. Ψήνετε στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετε αφού κρυώσει λίγο η πίτα και είναι σίγουρο ότι μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved