Κοτομπουκιές παναρισμένες με κινόα. Δοκιμάστε τις

Κι όμως, οι κοτομπουκιές αυτές δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τις κλασσικές κοτομπουκιές. Είναι τραγανές, έχουν χρυσαφένιο χρώμα και μέσα είναι ζουμερές και νόστιμες.

Είναι πολύ πιο εύκολες από τις άλλες κλασσικές κοτομπουκιές στην παρασκευή τους και πολύ πιο υγιεινές. Πώς θα τις φτιάξετε; Απλό!

Υλικά:
3/4 κούπας κινόα
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 κ.τ.γ. πούδρα σκόρδου
1/8 κ.τ.γ. μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
3 κ.τ.σ νερό

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Μαγειρέψτε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα μπολ ανακατάψτε το αλεύρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το αυγό με το νερό μαζί.
Σε ένα τρίτο μπολ βάλτε το έτοιμο κινόα σας.
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου από το αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με το αυγό και τέλος στο κινόα. Αφού καλύψτε όλες τις μπουκιές κοτόπουλου με το κινόα τοποθετήστε τις στο αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι και οι δυο πλευρές να είναι τραγανές και το κοτόπουλο ψημένο.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με ψητά ή βραστά λαχανικά. Πιστέψτε μας θα ξετρελαθείτε με τη συνταγή και τη γεύση.
Είναι ιδανικά και για το πάρτι του παιδιού σας.

* εικόνες και συνταγή via superhealthykids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved