Αφράτα πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς

Μα δεν είναι ωραίο να μυρίζεις φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κρεμμύδι σε ένα λαχταριστό φαγάκι που ψήνεται; Ναι, για εκείνη την υπέροχη μυρωδιά που έβγαινε από την κουζίνα της γιαγιάς μιλάμε, τη στιγμή που έψηνε ή τηγάνιζε τα κεφτεδάκια.

Εκείνα τα λαχταριστά και αφράτα κεφτεδάκια, που εξαφανιζόντουσαν καφτά καφτά από το το μπολ. Δείτε τη συνταγή που τα κάνει αφράτα και πεντανόστιμα και φτιάξτε τη. Είτε στο φούρνο σε λαδόκολλα είτε στο τηγάνι, η γεύση τους παραμένει ίδια.

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμα χοιρινό
5-6 φέτες ζυμωτό ψωμί
2 αυγά
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα παραπάνω υλικά. Στο τέλος, στραγγίξτε το ψωμί και τρίψτε τη βρεγμένη ψίχα μέσα στο μπολ. Ζυμώστε για 15 λεπτά. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε το μείγμα με τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα αφαιρέστε το από το ψυγείο, πλάστε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε βάλει μέσα σε ένα ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά. (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που θα έχουν τα κεφτεδάκια σας και τον φούρνο σας)

Μόλις είναι έτοιμα μην περιμένετε ούτε λεπτό, απολαύστε τα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved