Λαζάνια φούρνου: Λίγες θερμίδες, μεγάλη απόλαυση!

Λαζάνια φούρνου: Μια συνταγή νόστιμη, χαμηλή σε θερμίδες, εύκολη και αρεστη σε μικρούς και μεγάλους!

Αυτή η συνταγή δεν έχει κιμά, όπως συνηθως, και αποτελεί μία 'ελαφρια' εναλλακτική , μόνο με τυρί, σάλτσα και μυρωδικά! Αν επιλέξετε και τυρί χαμηλών λιπαρών, η συνταγή σας θα είναι ακόμη πιο light!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γραμμάρια φύλλα λαζάνια

3 φλιτζάνια τυρί ρικότα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματίνια

5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν σύμφωνα με τη συσκευασία.
Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε από πάνω τα μισά λαζάνια, και το μίγμα τυριού και ρίχνουμε ξανά σάλτσα ντομάτας, τα υπόλοιπα λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας.
Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved