Σπαγκέτι α λα πουτανέσκα: Ατακτη, σιτσιλιάνικη συνταγή!

Spaghetti alla puttanesca: Μεσογειακή συνταγή, πεντανόστιμη, χιλιοπαραλλαγμένη, αγαπημένη όλης της οικογένειας.

Πολύ νόστιμος τρόπος να φτιάξετε τα μακαρόνια, και ακρως χορταστικός!

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί λέγεται πουτανέσκα... Κυκλοφορούν διαφορες εκδοχές. Κάποιες από αυτές σύμφωνα με τον ιταλικό θρύλο, λένε ότι την πρωτομαγείρεψαν οι ιερόδουλες της Νάπολης είτε για να τραβήξουν τους πελάτες με την υπέροχη μυρωδιά του σκόρδου και της σαρδέλας είτε για να ανακτήσουν οι πελάτες δυνάμεις μετά την επίσκεψη... Οπως και να χει, είναι πεντανόστιμη και υγιεινή!

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. γλυκού ρίγανη
4-5 αντζούγιες (προαιρετικά)
20-30 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σούπας κάππαρη
Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και την κάππαρη (και ψιλοκομμένες τις αντζούγιες) και βράζουμε για λίγα λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι να ανακατευτούν όλα μαζί, και όταν δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά, σερβιρουμε.

Hot Tip: Σε αυτή τη μακαρονάδα, δεν ταιριάζει για όλους το τριμμένο τυρί. Δοκιμάστε πριν γαρνίρετε με παρμεζάνα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους 'κλωτσάει' με την αντζούγια, την ελιά και την κάπαρη!

Καλή όρεξη!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved