Νόστιμος μαμαδίστικος μουσακάς με λίγες θερμίδες

Ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγάκια είναι ο μουσακάς. Αυτό το λαχταριστό φαγάκι με τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Αν και νόστιμο, κάπως απαγορευμένο για εκείνους που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Νόστιμος μαμαδίστικος μουσακάς με λίγες θερμίδες

Και όμως, υπάρχει τρόπος να φτιάξει κανείς νόστιμο λαχταριστό μουσακά με λίγες θερμίδες και χωρίς να υστερεί σε τίποτε από τον κλασσικό μουσακά.

Υλικά:
600 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε μακριές λωρίδες
κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ντοματάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μακριές λωρίδες
2-3 πατάτες κομμένες με μακριές λωρίδες
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Για την κρέμα:
4 φλυτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Σε μια λαδόκολλα βάλτε τα λαχανικά (πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια) χωρίς λάδι και ψήστε τα ελαφρά στο γκριλ της κουζίνας.
Μαγειρέψτε τον κιμά στην κατσαρόλα. Τσιγαρίστε τον αρχικά και μόλις αλλάξει χρώμα, ρίξτε το τριμμένο κρεμμύδι. Αφού μαραθεί προσθέστε τα ντοματάκια που θα έχετε κόψει στη μέση. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, συμπληρώστε νερό και βράστε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
Αφού είναι όλα τα υλικά σας έτοιμα, σε ένα ταψάκι, απλώστε τις πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια, μετά τον κιμά και σκεπάστε με την μελιτζάνα. (μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και δεύτερη στρώση με πατάτα και κολοκυθάκια πριν σκεπάσετε με την μελιτζάνα.
Τέλος από πάνω ρίξτε την κρέμα που θα φτιάξετε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα, προσοχή να μη βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε να ζεσταθεί το λάδι μαζί με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και απλώστε τη μπεσαμέλ επάνω από τις μελιτζάνες.
Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα.

Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved