Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα

Μια νόστιμη συνταγή για ένα υπέροχο κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας και μελιού!

Λίγο πριν αρχίσετε τη νηστεία, απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίσει!

Υλικά συνταγής
6 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
2 κ.σ. μουστάρδα είτε καυτερή είτε απαλή, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
4 κ.σ. μέλι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 φλ. ζωμό κότας
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
γλυκιά πάπρικα και θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τις δύο μουστάρδες, το μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 ακόμα λεπτό.
Ρίχνετε το σοταρισμένο κρεμμυδι-σκόρδο σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από κρεμμύδι. Αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας-μελιού το κοτόπουλο, ρίχνετε το ζωμό κότας και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και ρίχνετε και την πάπρικα και το θυμάρι.
Σκεπάζετε καλά, με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά, ενώ στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε ξανά με τη σάλτσα το κοτόπουλο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Συνεχίζετε να αλείφετε ανά διαστήματα το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

* Να θυμάστε ότι θέλει λίγη προσοχή στο ψήσιμο γιατί το κοτόπουλο παίρνει χρώμα πιο γρήγορα λόγω μελιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved