Ελληνικός λουκουμάς με ζάχαρη- Η μυστική συνταγή που τους κάνει αφράτους μέσα και τραγανούς απ' έξω!

Τα παιδιά τρελαίνονται για τη γεύση του ζαχαρένιου ελληνικού λουκουμά που μάθαμε και γευτήκαμε για πρώτη φορά στην παραλία μαζί με τους γονείς μας.

Ελληνικός λουκουμάς με ζάχαρη- Η μυστική συνταγή που τους κάνει αφράτους μέσα και τραγανούς απ' έξω!

Οι περισσότερες παιδικές μας αναμνήσεις, ειδικά το καλοκαίρι στην παραλία είναι συνδυασμένες με τον λουκουμά. Η ιστορία όμως, επαναλαμβάνεται με τα παιδιά μας και θα συνεχίζεται σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμη.

Αντί να τρέχεις όμως στην παραλία να βρεις τον πωλητή με τους λαχταριστούς αυτούς λουκουμάδες (γιατί κακά τα ψέματα, δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τους λουκουμάδες του φούρνου) σου έχουμε τη μυστική συνταγή για να τους φτιάξεις στο σπίτι.

Υλικά:
1 1/2 κούπες γάλα
1/2 κούπα βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
2 φακελάκια μαγιά
1/3 κούπα ζεστό νερό
2 αυγά
1/4 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κ.τ.γ αλάτι
500-600 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρμ ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε, το χλιαρό νερό και τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε και αφήστε να φουσκώσει λίγο. Έπειτα, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά. Ανακατέψτε με ένα μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι (όσο σηκώσει). Μόλις έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας, αλευρώστε τον πάγκο σας και ανοίξτε ένα παχύ φύλλο.
Με μια κούπα (φλιτζάνι τσαγιού) κόψτε στρογγυλά κομμάτια και με μια μικρότερη κούπα κάντε τις τρύπες στη μέση.
Βάλτε ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε και πασπαλίστε με ζάχαρη. (μπορείτε να βάλετε σε ένα πιάτο τα 250γρμ ζάχαρη και να βουτάτε τους λουκουμάδες μόλις τους αφαιρείτε από το τηγάνι σας.

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved