Σοκολατένιο γλύκισμα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο επιδόρπιο ψυγείου, με σοκολάτα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μπισκότα και αποξηραμένα φρούτα.

Σοκολατένιο γλύκισμα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

250 γρ. γιαούρτι Total 2%
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
75ml δυνατό μαύρο καφέ
200 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε ένα ταψάκι-φόρμα και στρώνετε χαρτί ψησίματος.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και την αφαιρείτε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύετε καλά, σε μέτρια φωτιά, τον καφέ και το σιρόπι γλυκόζης.
Ρίχνετε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα το μείγμα καφέ και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα μπισκότα.
Ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά .
Ρίχνετε ομοιόμορφα όλο σας το μείγμα στο ταψάκι και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε και αφού σιγουρευτείτε ότι έχει σταθεροποιηθεί, αναποδογυρίζετε το γλυκό σας σε μια επιφάνεια κοπής, το χωρίζετε σε μερίδες και σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω μία κουταλιά γιαούρτι.

DPG Network
Δείτε επίσης