Τραγανές μπάρες λεμονιού- Εύκολες και γευστικές

Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού, αυτές οι μπάρες θα γίνουν οι αγαπημένες σας.

Τραγανές μπάρες λεμονιού- Εύκολες και γευστικές

Σε συνδυασμό με την κρέμα τυριού, η γεύση τους είναι ξεχωριστή και σίγουρα δεν θα μπορείτε να περιοριστείτε σε μία μόνο μπάρα. Θα χρειαστείτε:

Υλικά
- αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
- 2 πακέτα κατεψυγμένη ζύμη (προαιαρετικά σφολιάτα)
-4 λεμόνια ( χυμό και ξύσμα)
-2 πακέτα τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταξί απλώνετε μία λαδόκολλα και ψεκάζετε με το σπρέι μαγειρέματος. Στη συνέχεια απλώνετε το ένα κομμάτι της ζύμης.

Αναμιγνύετε το ξύσμα από 1 1/2 λεμόνια και το χυμό δύο λεμονιών μαζί σε ένα μπολ. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη ( 1/2 φλιτζάνι) μαζί με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Απλώνετε την κρέμα και στη συνέχεια προσθέτετε το άλλο φύλο. Με ένα πινέλο περνάτε το
φύλο με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Κόβετε το επιδόρπιο σε ξύλο κοπής. Αν δεν σας αρέσει ζεστό, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο (το φύλλο όμως δεν θα είναι τραγανό).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved