5 έξυπνες ιδέες για hot dog μόνο για παιδιά

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τα hot dogs ενώ στα παιδικά πάρτι κάνουν θραύση.

Ξέρουμε, δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή για ένα παιδί όμως υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάνετε τα hot dogs λιγότερο ανθυγιεινά.
Μπορείτε για παράδειγμα αντί για την κλασική μαγιονέζα ή μουστάρδα να συνοδεύσετε το λουκάνικο με μακαρόνια, τυρί ή λαχανικά ή να αντικαταστήσετε το κλασικό ψωμάκι, με πολύσπορο ή με σπιτική ζύμη και να δώσετε στα hot dog σας περίεργα σχήματα.

Στα σούπερ μάρκετ και ειδικά σε καταστήματα αλλαντικών θα βρείτε μεγάλη ποικιλία λουκάνικων από κοτόπουλο, αγριογούρουνο, βουβάλι , κ.ο.κ. που δεν έχουν λίπος και είναι πιο υγιεινά. Εμείς σας προτείνουμε επτά ιδέες και εσείς επιλέγετε.

#1. Mac cheese dogs

Αντί άλλης σως, μπορείτε να συνοδεύσετε το κλασικό ψωμάκι και το λουκάνικο με κοφτό μακαρονάκι και τυρί που θα έχετε φτιάξει ξεχωριστά.

#2. Σπαγγέτι με λουκάνικα

Τρώγονται είτε με το κλασικό ψωμάκι του hot dog , είτε στο πιάτο ως μακαρονάδα απλή με λουκάνικο.

#3. Mini dog muffins

Το λουκανικάκι παραμένει αλλά αλλάζει το ψωμάκι. Φτιάχνεται την κλασικά αλμυρά muffins και προσθέτετε το λουκάνικο. Η σως είναι προαιρετική.

#4. Hot dog χταπόδι

Είναι εύκολο να φτιάξετε αυτό το λουκάνικο χταπόδι και τα παιδιά σας θα το ευχαριστηθούν.

#5. Σταθμός των hot dogs

Ηot dog για όλα τα γούστα...Με λαχανικά, σαλάτες αλλά και σως.

#6. Φιδάκι hot dog

Οπως πλάθετε τα κουλουράκια, φτιάχνετε και αυτά τα ευφάνταστα hot dogs. Επιλέγετε τη ζύμη που θέλετε, τη στριφογυρίζετε στο λουκάνικο και διακοσμήτε με κόκκινη πιπεριά (γλώσσα).

#7. Λουκανικάκι σπιράλ

Πείτε μας αν μπορείτε να αντισταθείτε στη θέα και μόνο αυτού του ξεχωριστού hot dog. Πιστεύουμε πώς όχι. Ο τρόπος για να τα φτιάξετε είναι απλός: Κόβετε σε λωρίδα τη ζύμη και την περιστρέφετε γύρω από το λουκάνικο. Ψήνετε και προσθέτετε το ξυλάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved