Μπισκότα από μελόψωμο

Είναι ότι πρέπει για τις γιορτές και πολύ νόστιμα! Το παραδοσιακό μπισκότο της Ιταλίας τώρα μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας.

Μπισκότα από μελόψωμο

Υλικά:

½ κούπα βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα μαύρη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

1 κουταλιά του γλυκού ginger

¼ κουταλιάς του γλυκού κανελλογαρύφαλλο

¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι

1 κούπα αμύγδαλα

1 – 2 κούπες κομμένο ginger κρυσταλλωμένο

Λευκή σοκολάτα λιωμένη

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς. Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τη ζάχαρη χτυπώντας καλά και ρίξτε και τα αυγά. Ανακατέψτε το αλεύρι με τα επόμενα πέντε υλικά και αφού το ανακατέψετε τότε ρίξτε το στο πρώτο μείγμα. Ρίξτε μέσα το ginger και τα αμύγδαλα. Μοιράστε τη ζύμη στο μισό. Αφού βάλετε στα χέρια σας αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη, μοιράστε τη σε δύο ταψάκια για κέικ. Ψήστε για 25 λεπτά. Κόψτε ένα – ένα τα κομμάτια και βάλτε τα σε ένα χαρτί μαγειρικής. Ψήστε για άλλα επτά λεπτά, γυρίστε τα και ψήστε για ακόμη 7. Βουτήξτε τις άκρες στη λευκή σοκολάτα και είναι έτοιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved