Συνταγή για χριστουγεννιάτικα πεντανόστιμα μπισκοτάκια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος ακόμη και οι Έλληνες στόλισαν από νωρίς. Από τα παράθυρα φαίνονται στολισμένα δέντρα και τα μπαλκόνια φωτίζονται από πολύχρωμα λαμπάκια.

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα πεντανόστιμα μπισκοτάκια

Για να «μυρίσει» όμως το σπίτι σας Χριστούγεννα, θα πρέπει να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες συνταγές. Τι καλύτερο από μια συνταγή για εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα φτιάξετε με τη βοήθεια των παιδιών σας. Αγοράστε τα υλικά, καθαρίστε το τραπέζι της κουζίνας και αφήστε τα να δημιουργήσουν.

Υλικά:
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ μαργαρίνη
50γρ κακάο
50γρ ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:
Λευκή κουβερτούρα (2 πακέτα)
πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα ρίξτε το αλεύρι εναλλάξ με το κακάο και ζυμώστε με το χέρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Πλάστε τα μπισκότα πατήστε τα ώστε να είναι όπως τα μπισκότα της φωτογραφίας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που θα έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 15 λεπτά.

Πώς θα διακοσμήσετε:
Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα. Σε δύο μικρά μπολ ρίξτε από 2-3 κουταλιές της σούπας (στο κάθε μπολάκι) και χρωματίστε το ένα κόκκινο και το άλλο πράσινο.

Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα σας, βουτήξτε τα μισά στη σοκολάτα και αφήστε τα σε μια καθαρή λαδόκολλα να παγώσουν. Τέλος με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι σχεδιάστε το γκι.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved