Τηγανίτες λαχταριστές!

Είναι τέλειες ακόμη και όταν τις ετοιμάζετε και η μυρωδιά τους θα σας τρελάνει.

Για τέσσερα άτομα θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο μήλο

½ στικ κανέλλας

1 κομμάτι γλυκάνισο

3 κομμάτια γαρύφαλλο

1 ιδέα από μοσχοκάρυδο

200 ml χυμό ροδιού

200 ml χυμό σταφυλιού

20 γρ. Κουάκερ βρώμης

240 ml γιαούρτι

½ κουταλιά του γλυκού βανίλια

Άλλα 60 γρ. κουάκερ βρώμης

40 γρ αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

100 ml χυμό μήλου

½ κουταλιά του γλυκού κανέλλα

2 ασπράδια από μεσαίου μεγέθους αυγό

Λάδι

Βγάλτε το εσωτερικό του μήλου και κόψτε το σε οκτώ κομμάτια. Βάλτε το σε ένα τηγανάκι με την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο, τους δύο πρώτους χυμούς και μαγειρέψτε το για τρία λεπτά. Βγάλτε το μήλο από το τηγάνι, αλλά συνεχίστε να φτιάχνετε το χυμό για 12 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Βγάλτε τα μυρωδικά και βάλτε πάλι το σιρόπι στο τηγάνι με τέσσερα κομμάτια μήλου μαγειρεύοντας για ακόμη 2 λεπτά.

Βάλτε τα κουάκερ σε ένα χαρτί μαγειρέματος και ζεστάνετε τα για πέντε λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι και τη βανίλια. Βάλτε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking powder, το χυμό μήλου και την κανέλλα σε ένα μίξερ. Αφού είναι έτοιμο βάλτε το σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα ασπράδια αυγού και αφού τα χτυπήσετε ανακατέψτε με το προηγούμενο μείγμα σιγά σιγά. Βάλτε το ανά κουταλιά της σούπας σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για δύο λεπτά και γυρίστε για άλλα δύο. Αφού τις βάλετε στο πιάτο ρίξτε το σιρόπι με το μήλο που θα πρέπει να έχει γίνει σαν πουρές και οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved