Συνταγή για μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

Η μελιτζάνα, με την ιδιαίτερη γεύση της, μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Συνταγή για μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

Εκτός από το μουσακά που είναι παγκοσμίως γνωστός, το ιμάμ και την μελιτζανοσαλάτα, η μελιτζάνα μπορεί να μαγειρευτεί σε κατσαρόλα και σε φούρνο, με λαχανικά ή με κρέας. Παρότι η εποχή της είναι το καλοκαίρι, μπορείτε να βρείτε στην αγορά κάποιες από τις ποικιλίες της (φλάσκα , η κλασσική φουσκωτή, λευκή φλάσκα γνωστή και ως μελιτζάνα Σαντορίνης και φυσικά την τσακώνικη που είναι πιο ανοιχτόχρωμη και μακρόστενη από την κλασσική φλάσκα).

Προμηθευτείτε λοιπόν τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε τις στο φούρνο με ντομάτα και φέτα.

Υλικά

1 μελιτζάνα κομμένη στη μέση κατά
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
τυρί φέτα (περίπου 80 γραμμάρια)

για τη σάλτσα ντομάτας
περίπου ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ή 6 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένες ντομάτες
βασιλικό φρέσκο
1 κτγ αλάτι
1κτγκ πιπέρι
1 κτγ ζάχαρη
μπαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Χαράσετε τις μελιτζάνες σταυρωτά, τις ραντίζετε με λάδι και τις αλατίζετε. Στη συνέχεια τις ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι η σάρκα τους να είναι μαλακή. Παράλληλα, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο.

aubergine tomato sauce

Σταδιακά, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρείτε το βασιλικό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο ξύδι και ανακατεύετε.

eggplant tomato feta5

Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και τρίβετε τη φέτα ή την βάζετε σε μεγάλα κομμάτια. Ψήστε για περίπου άλλα 15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα ντομάτας να βράσει και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved