Συνταγή για σπιτικό και νόστιμο ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι ένα επιδόρπιο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Είναι γλυκό και παράλληλα χορταστικό.

Μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές για να το φτιάξετε, άλλωστε δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστο χρόνο. Το μυστικό είναι να μην στεγνώσει το ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση το ρυζόγαλο θα είναι πιο σφιχτό και μάλλον δεν θα αρέσει στα παιδιά, οπότε λίγη προσοχή στην ποσότητα του ρυζιού.

Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε δεν διαφέρει και πολύ από τις κλασικές, έχει όμως περισσότερα μπαχαρικά και αυγό. Το αποτέλεσμα είναι όμως είναι εγγυημένο.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (προαιρετικά)
2 κρόκοι αυγών
3 μπαστουνάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
Κανέλα σε σκόνη για να πασπαλίσετε το ρυζόγαλο

Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα. Όταν το νερό έχει απορροφηθεί, προσθέτετε το γάλα και το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει. Όταν το μείγμα είναι ρευστό αλλά όχι στεγνό, προσθέτετε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Κατεβάζετε το ρυζόγαλο από τη φωτιά , ρίχνετε τους κρόκους αυγών ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά για περίπου 3 λεπτά ( ίσως και λιγότερο).
Σερβίρετε σε μπολ, πασπαλίζετε με κανέλα και καλή σας όρεξη.

Πηγή: www.best-ever-easy-recipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved