Πατατόσουπα: Για πολλούς υδατάνθρακες, πριν τον αγώνα!

Λίγες ώρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους αγώνες 5 και 10 χλμ, η αναζήτηση για συνταγές με υδατάνθρακες έχει πάρει φωτιά σε πολλά σπίτια...

Πατατόσουπα: Για πολλούς υδατάνθρακες, πριν τον αγώνα!

Μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι... αυτά τα ξέρουμε και είναι εύκολα. Αν τα βαρεθήκατε, μην ξεχνάτε την πατάτα! Που δεν την ξεχνάτε φυσικά όσοι ασοχλείστε, αλλά μπορεί να βαριέστε να τρώτε βραστές πατάτες και να ψάχνετε κάτι διαφορετικό. Εμείς είμαστε εδώ γι αυτό: Ας δούμε τη συνταγή για πεντανόστιμη... πατατόσουπα!

Υλικά:

3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
2 φλιτζάνια γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κύβο κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (έμενταλ ή παρμεζάνα ανάλογα με την ένταση που θέλεις να δώσεις)
4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο

Τρόπος Εκτέλεσης:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Τις βάζουμε σε μπωλ και τις καλύπτουμε με νερό μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε στο λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τον κύβο, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε το γάλα, ανακτεύοντας ώστε να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το χυλωμένο μείγμα.. Η σούπα είναι έτοιμη.
Σερβίρετέ την όσο είναι ζεστή, με φρέσκο ψωμάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved