Η «πιο απλή δε γίνεται» υγιεινή μακαρονάδα για παιδιά!

Τελείωσαν οι ιδέες, τα υλικά, ο χρόνος σας, όλα... Εκτός από την όρεξη των παιδιών! Τι κάνουμε τελευταία στιγμή; Φτιάχνουμε την «πολύχρωμη μακαρονάδα της μαμάς» (έτσι τη λέμε εμείς στο σπίτι μας για να την τρώμε με αγάπη) η οποία είναι σκέτη υ γεί α!

Η «πιο απλή δε γίνεται» υγιεινή μακαρονάδα για παιδιά!

Γράφει η Εβελίνα Σαρρή

Τα μικρά τρελαίνονται για μακαρόνια και καμιά φορά έρχεται εκείνη η στιγμή που το κουράγιο της μαμάς είναι στα...τάρταρα. Αν το μελετήσετε λιγο νωρίτερα και δεν έχετε να αντιμετωπίσετε την κρίση εν βρασμώ, μπορείτε να υλοπιήσετε ιδέες υγιεινές και να μη χρειαστεί να καταφύγετε σε σνακ ή παραγγελίες απ' έξω που δεν αποτελούν την καλύτερη λύση για τα μικρά σας!

Μία απο αυτές τις ιδέες είναι η συνταγή για την «πολύχρωμη μακαρονάδα της μαμάς». Αν την πείτε μακαρόνια με μπρόκολο δε θα βρείτε πολλούς φανατικούς!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ενα πακέτο βίδες
1 μπρόκολο
1 πακετάκι ντοματίνια
3-4 καρότα
3 κολοκύθια
Αλατοπίπερο
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι

μακαροναδαMothers

Τρόπος Εκτέλεσης

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν τα λαχανικά. Πρώτα τα καρότα που θέλουν περισσότερη ώρα και σε 2-3 λεπτά ρίχνετε και τα κολοκύθια καθώς και το μπρόκολο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζετε σε μια άλλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά σας. Μπορείτε να προτιμήσετε πένες, φιογκάκια, ή ό,τι άλλο αρέσει στα παιδιά! Σουρώνετε και προσθέτετε φρέσκο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά και μαλακώσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και ψιλοκόβετε τα κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες.
Κόβετε και τα ντοματίνια στα δύο.

Σερβίρετε βάζοντας τα ζυμαρικά και απο πάνω τα βρασμένα λαχανικά και τα κομμένα ντοματίνια. Ρίχνετε από πάνω μερικές μερικές ακόμη σταγόνες ελαιόλαδο (στοχεύστε στα λαχανικά) και λίγο λεμονάκι, που θα το απορροφήσει το μπρόκολο και τα άλλα βραστά λαχανικά και θα απογειώσει το πιάτο σας!

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved