Μοσχαράκι κοκκινιστό: Τρυφερό και νόστιμο, όπως της γιαγιάς!

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό! Πολύ συχνά το μαγειρεύουμε στα οικογενειακά τραπέζια και σερβίρεται με μακαρόνια, πατάτες ή πουρέ!

Μοσχαράκι κοκκινιστό: Τρυφερό και νόστιμο, όπως της γιαγιάς!

Eίναι ό,τι πρέπει για το αυριανό Κυριακάτικο τραπέζι. Ετοιμάστε τα υλικά σας από σήμερα. Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

1 κιλό μοσχαράκι κομμένο. (εμείς πάντα προτιμάμες ελιά)
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος εκτέλεσης

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και κρατάτε το ζωμό σε μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά καθώς και το σκόρδο. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
Προσθέτετε το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα. Αφού μαλακώσει το κρέας ρίχτε και τις ντομάτες με τον διαλυμένο πελτέ και τη ζάχαρη, στο τέλος, καθώς η ντομάτα έχει την τάση να 'σφίγγει' το κρέας.
Μετά από 2 ώρες περίπου βρασίματος σε σιγανή φωτιά, θα είναι πανέτοιμο!
Σερβίρετε το κοκκινιστό συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved