Γλυκό τοστάκι με... μπανάνα και μέλι!

Θέλετε να φάτε κάτι γρήγορο και ελαφρύ, έχετε μια λιγούρα για γλυκό το πρωί, το απόγευμα,  πριν το τρέξιμο, μετά την προπόνηση, βαρεθηκατε τα ίδια και τα ίδια εσείς ή  τα μικρά σας... Αυτό το τοστάκι είναι κατάλληλο για όλους, όλες τις ώρες!

Γλυκό τοστάκι με... μπανάνα και μέλι!

Όποτε σας έρθει η όρεξη για ένα σνακ υγιεινό και γρήγορο, καταφύγετε στη λύση του τοστ! Αλλά ένα τοστ γλυκό... με μπανάνα!

Υλικά

6 φέτες ψωμί για τόστ
3 κ.σ. βούτυρο
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
3 κ.σ. μέλι
κανέλα και ζάχαρη άχνη

Τρόπος Εκτέλεσης:

Πάνω σε 1 φέτα τοστ βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γλ. βούτυρο, 1 κ.γλ. μέλι και πασπαλίζουμε όλο το ψωμί με κανέλα.
Απλώνουμε τη μπανάνα στη φέτα ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε πάλι 1 κ.γλ. μέλι στο κέντρο και 1 κ.γλ. βούτυρο.
Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί και ψήνουμε χωρίς να πιέσουμε πολύ την τοστιέρα.
(Βάζουμε τα υλικά στο κέντρο, γιατί με το 'πάτημα' του ψησίματος θα απλώσουν')
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, και αφού ψηθεί το τοστ, κόβουμε σε τριγωνάκια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Για έξτρα γευση, ακριβως την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με φράουλες (αντί ή μαζί με μπανάνες) και φυσικά με μερέντα αντί για μέλι, αν θέλετε να κάνετε πιο μεγάλη... θερμιδική αμαρτία!

Στην περίπτωση που θέλετε να το απολαύσετε και με φράουλες, για να μην τις βάλετε μέσα στο τοστ μαζί με τη μπανάνα, μπορείτε μόλις ψήσετε, να κόψετε τα τοστάκια τριγωνάκια και να ρίξετε απο πάνω τις κομμένες φράουλες, λίγο μέλι για να 'σταθούν' και από πάνω τη ζάχαρη άχνη.

fraaa

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε το τοστ με τη μπανάνα σε ένα πιάτο με φρεσκοκομμένα φρούτα. Αφού έχετε δηλαδή τα τριγωνάκια σας, βάλτε τα σε μια πιατέλα με περισσσότερα φρούτα, όποια κι να ειναι αυτά. Θα χρειαστείτε πιρούνι και μαχαίρι γι αυτό το τοστ, αλλά ...θα μας θυμηθείτε!

πι
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved