Συνταγή για το πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Οι μπανάνες είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα ανά τον κόσμο και παράλληλα έχουν πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες.

Συνταγή για το πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα, -σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη- που σε συνδυασμό με πολλές φυτικές ίνες, δίνουν διαρκή ενέργεια.

Η μπανάνα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική αλλά και ως συνοδευτικό κυρίως στο γιαούρτι. Σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό ψωμί, που θυμίζει και λίγο κέικ, με κύριο υλικό την μπανάνα φυσικά. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

-3 ώριμες μπανάνες, πουρέ
- 1 φλιτζάνι λευκή ή μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζετε το αλεύρι και τη σόδα. Ξεκινάτε να ρίχνετε στο πρώτο μείγμα σταδιακά το αλεύρι με τη σόδα και στο τέλος το αλάτι.
4. Βάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα ή σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνετε για περίπου μία ώρα.

Το ψωμάκι σας είναι έτοιμο, ζεστό και λαχταριστό!

2226688

Photo: http://allrecipes.com/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved