Εύκολα και τραγανά στικς από κολοκύθι στο φούρνο (βίντεο)

Τα κολοκυθάκια μπορεί να μην είναι στη κορυφή των προτιμήσεων των παιδιών, ωστόσο τα θρεπτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους είναι πολλά.

Εύκολα και τραγανά στικς από κολοκύθι στο φούρνο (βίντεο)

Περιέχουν διαιτητικές ίνες που βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, τα κολοκύθια θεωρείται ότι έχουν αντικαρκινική δράση χάρη στις βιταμίνες C και A που περιέχουν.

Όσο για τους τρόπους που μπορείτε να τα καταναλώσετε; Πάμπολλοι. Βραστά, ψητά, τηγανιτά, αυγολέμονο, μέσα σε φασολάκια, σε αρακά, σε γεμιστά και πάει λέγοντας. Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μία ακόμα επιλογή που έχετε για να μαγειρέψετε τα κολοκυθάκια, φτιάχνοντας τραγανά και νόστιμα «μπαστουνάκια».

Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
⅓ παρμεζάνα φλιτζάνι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
⅓ φλιτζάνι τυρί τσένταρ
½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC . Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη , την παρμεζάνα , το αλάτι, το πιπέρι (το κλασσικό και το κόκκινο), και το αυγό.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μικρή πετσέτα και πιέσουμε ώστε να φύγουν τα υγρά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί τσένταρ και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 175 ° C . Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, κόβουμε την κολοκυθόπιτα σε στικς και τα απολαμβάνουμε με σάλτσα της επιλογής μας ή με γιαούρτι.

maxresdefault
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved