Detox water: 5 συνταγές για να χάσετε σταδιακά κιλά πίνοντας νερό

Πρόκειται για μια νέα μόδα που ομολογουμένως κάνει θαύματα αν συνδυαστεί σωστά με μια ισορροπημένη διατροφή και ελαφριά άσκηση. Το detox water ή ελληνιστί νερό για αποτοξίνωση ήρθε τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ήδη αρκετοί είναι εκείνοι που πίνουν νερό με... μαγικά συστατικά που αποβάλουν τις τοξίνες.

Detox water: 5 συνταγές για να χάσετε σταδιακά κιλά πίνοντας νερό

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι νερό, πολλά φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά ώστε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς. Εμείς βρήκαμε τις πιο διαδεδομένες και πιο γευστικές συνταγές για νερό detox και σας τις παρουσιάζουμε. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να πίνετε τουλάχιστον 2 ποτήρια νερό το πρωί, 2 το μεσημέρι και δύο το βράδυ.

#1 Detox με αγγούρι-μέντα-λεμόνι-λάιμ

detox1

Υλικά:
½ μπουκάλι νερό
½ grapefruit, κομμένο σε φέτες
½ αγγούρι κομμένο σε φέτες
2-3 φύλλα μέντας
½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
½ λάιμ κομμένο σε φέτες

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπουκάλι. Αφήστε τα για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και πίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας.

#2 Detox με λεμόνι και τζίντζερ

detox2

Υλικά:
1 μπουκάλι νερό (λίτρου)
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε στο νερό αρχικά το λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι κάθε πρωί ενώ μπορείτε να πιείτε 2-3 ποτήρια την ημέρα αν κάνετε αποτοξίνωση.

#3 Detox με λεμόνι και μέντα

Lemon and Mint Detox Water 54health

Υλικά:
6 κούπες νερό
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
10-15 φύλλα μέντας
πάγο

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπουκάλι. Αφήστε τα για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και πίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας, προσθέτοντας παγάκια αν θέλετε.

#4 Detox με καρπούζι

detox4

Υλικά:
2 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
4 κούπες νερό
φύλλα μέντας προαιρετικά

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπουκάλι. Αφήστε τα για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και πίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας.

#5 Detox με μήλο και κανέλα που καίει το λίπος

detox5

Υλικά:
1 λίτρο νερό
4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού στέβια

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και πίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας, προσθέτοντας παγάκια αν θέλετε και φέτες μήλου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved