H χωριάτικη σαλάτα ...υπερπαραγωγή!

Στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και πιο λαχταριστό από μία σαλάτα! Η παραδοσιακήχωριάτικη, μπορεί να γίνει μία πανδαισία γεύσεων αν την «ανεβάσετε» προσθέτοντας ελληνικά, μυρωδάτα, φρέσκα υλικά και μπαχαρικά!

H χωριάτικη σαλάτα ...υπερπαραγωγή!

Προμηθευτείτε τα υλικά σας και ετοιμαστείτε για μία γευστική εμπειρία, ό,τι πρέπει για την καλοκαιρινή... πείνα! Οι ποσότητες αναλογούν σε 2-4 μερίδες.

Υλικά

150γρ. φέτα
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί
3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
ελιές πράσινες και μαύρες
7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι, ξύδι

Διαδικασία

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σας. Τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές σε ροδέλες, τις ντομάτες και το αγγούρι με τον κλασικό τρόπο.
Αναμιγνύετε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και αλατίζετε. Στη συνέχεια και αφού ανακατέψετε, προσθέστε τα ήδη «αλμυρά» υλικά σας, δηλαδή την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, και τις ελιές. Τέλος προσθέστε τα παξιμάδια είτε ολόκληρα, είτε σπασμένα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ριχνετε πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, λάδι και ξύδι και είστε έτοιμοι!

* Αν δε βρείτε κρίταμο τουρσί, προσθέστε φρέσκο. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους ο Κρίταμος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, είναι διουρητικός και αντιμικροβιακός,

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved