Ελαφρύ και καλοκαιρινό! Πένες με ντοματίνια και παρμεζάνα

Ακρως καλοκαιρινό πιάτο, για μεσημέρι ή βράδυ, ελαφρύ, εύκολο και νοστιμότατο!

Τι θα χρειαστείτε:

1 πακέτο πέννες
250γρ. ντοματίνια (καλύτερα να τα κόψετε στη μέση)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βράζετε τις πένες και τις στραγγίζετε.
Κόβετε στα δύο τις σκελίδες του σκόρδου και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις πέννες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό.
Αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε το σκόρδο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ιδανικά, καταναλώνεται κρύο. Αν θέλετε το ζεσταίνετε και προσθέτετε ξανά παρμεζάνα και πιπέρι, πριν φάτε!

*Μπορείτε αν θέλετε, να αντικαταστήστε την παρμεζάνα με κομματάκια φέτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved