Λιχουδιές με μήλο και κανέλλα!

Είναι η πιο γλυκιά λιχουδιά και κάνει για όλες τις ώρες.

Υλικά:

285 ml γάλα ζεστό

90 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και κρύο

500 γραμμάρια αλεύρι

75 γραμμάρια ζάχαρη

1 ½ φακελάκι προζύμι

5 κουταλιές της σούπας κανέλα

1 μεγάλο καθαρισμένο και κομμένο μήλο

4 κουταλιές της σούπας σος καραμέλας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε το ζεστό γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το προζύμι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε μέσα το πρώτο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη. Αφήστε τη λίγο για να φουσκώσει. Απλώστε τη σε μία επιφάνεια αλευρωμένη. Ρίξτε τη ζάχαρη, την κανέλλα και το μήλο και τυλίξτε την σε μικρά κομμάτια όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Μετά κάντε το σχέδιο για τα πιτάκια και ψήστε για 20 – 25 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved