Σορμπέ ροδάκινο: Πανεύκολο και με τα μυστικά της γιαγιάς!

Η γιαγιά μου μαγειρεύει ...φανταστικά! Το μυστικό της είναι...ότι έχει μυστικά στις συνταγές της!

Σορμπέ ροδάκινο: Πανεύκολο και με τα μυστικά της γιαγιάς!

Γράφει η Εβελίνα Σαρρή

Η εμπειρία και η διαίσθησή της την έχουν κάνει ακαταμάχητη ενώ η διάθεσή της να πειραματίζεται, της έχει φέρει εκπληκτικά μαγειρικά αποτελέσματα! Επιπλέον σε αυτά, οι ιταλικές της καταβολές την έχουν κάνει μία εκπληκτική μαγείρισσα. Αυτές της οι επιρροές την έχουν κάνει επίσης να επιμένει να μας φτιάχνει στα οικογενειακά τραπέζια, διάφορες γεύσεις... σορμπέ! Με τα πολλά, καταφέραμε να της αποσπάσουμε την αγαπημένη μας συνταγή για σορμπέ ροδάκινο!

Υλικά

1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Μυστικό γιαγιάς Νο1: 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (Μην τις λυπηθείτε! Γεμάτες γεμάτες!)
4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο (Μυστικό Νο2: H γιαγιά λέει ότι το αλκοόλ εμποδίζει το πλήρες κρυστάλλωμα του υγρού και εκεί είναι όλη η διαφορά από τη γρανίτα!)

Διαδικασία
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ.
Βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Μυστικό γιαγιάς Νο3:Το βγάζετε απο εκει, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Μην ξεχνάτε να ξύνετε κάθε τόσο τις άκρες και χαράζετε οριζόντια και κάθετα.
Σερβίρετε σε μπάλες!
Μυστικό γιαγιάς Νο4: Να το προσφέρετε με φύλλα μέντας «για τη γεύση και το χρώμα»!

Θα τους καταπλήξετε όλους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved