Κριθαράκι με λαχανικά: Πανεύκολο και πολύχρωμο!

Το κριθαράκι είναι από τα πιο παρεξηγημένα υλικά/φαγητά. Οι πειρσσότεροι το έχουμε συνδυάσει με το κλασικό γιουβέτσι αλλά οι παραλλαγές του είναι δεκάδες.

Κριθαράκι με λαχανικά: Πανεύκολο και πολύχρωμο!

Μία από τις αγαπημένες μας είναι το κριθαράκι με λαχανικά. Πολύχρωμο πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων!
Μπορείτε να το κάνετε στην κατσαρόλα με ένα απλό βράσιμο, αλλά είναι εκπληκτικο και στον φούρνο, και αυτή είναι η επιλογή που θα περιγράψουμε ευθύς αμέσως:

Υλικά:
300 γρ. κριθαράκι
400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κύβους
1 κολοκυθάκι σε κύβους
1 καρότο
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρώς το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, προσέξτε να μη σας καεί, ρίξτε τα λαχανικά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αρκετό νερό. Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέστε το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στον πάτο, στους 150 – 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να βράσει.
Αν το κριθαράκι δεν έχει βράσει τότε προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Για να μην σας κολλήσει το κριθαράκι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.

* Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε όποιο λαχανικό σας αρέσει, από μελιτζάνα μέχρι μπρόκολο, ενώ μπορείτε να σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή ακόμη και τριμμένη φέτα!

Πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Για τα παιδιά σας, είναι έτοιμο. Για σας, βάλτε και ένα ποτήρι λευκό κρασί και ...απολαύστε το πιάτο σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved