Ελαφριά κοκκινιστά κεφτεδάκια για παιδιά!

Η δική μας η γιαγιά, θεωρεί πως τα παιδιά δε χρειάζεται καθόλου να τρώνε φαγητά με πολλά καρυκεύματα! Ετσι, φτιάχνει στα μικρά (και αυτά τρελλαίνονται) κοκκινιστιά κεφτεδάκια, που τους τα λέει «μπαλλίτσες κόκκινες», τις οποίες αυτά τρώνε με μεγάλη, ανείπωτη χαρά!

Ελαφριά κοκκινιστά κεφτεδάκια για παιδιά!


Η συνταγή «παίρνει» διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα στη σάλτσα, όπως μοσχοκάρυδο, κανέλλα ή γαρύφαλο, ακόμη και μπαχάρι, αν είστε τους λάτρεις του πιο πικάντικου φαγητού. Αν θέλετε όμως να δώσετε κάτι πιο ελαφρύ στα παιδιά, τώρα που είναι και καλοκαίρι και δε θέλουμε να τρώμε/τρώνε βαριά, μπορείτε να φτιάξετε κεφτεδάκια που ΔΕΝ θα τα τηγανίσετε, ούτε θα τα αλευρώσετε, ούτε θα λερώσετε τηγάνια, σκέυη και άπειρα μπωλ!

Υλικά

250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια χοιρινό κρέας
2 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο και 1 μεγάλο κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
(Μαϊντανό), αλάτι, πιπέρι
150 γραμμάρια ψωμί μουσκεμένο
Σάλτσα ντομάτα ή φρέσκες ντομάτες για σάλτσα
Βασιλικό προαιρετικά.

Τρόπος εκτέλεσης:

Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί στην κατάψυξη μουσκέψτε το σε νερό βρύσης, διαφορετικά πάρτε λευκό ψωμί και τρίψτε την ψίχα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τους κιμάδες, την ψίχα, το τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο αν τον θέλετε στη συνταγή σας και τα παιδιά δε φωνάζουν ότι «βρήκαν κάτι πράσινο στον κιμά τους», τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι.
Ανακατέψτε τα υλικά με το χέρι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
Πλάστε μπαλίτσες με τον κιμά, βάλτε τις στην σάλτσα και αφήστε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου.

Είστε έτοιμες! Μπορείτε να σερβίρετε είτε σκέτο, είτε με μακαρόνια, αλλά και με τηγανητές πατάτες, ή απλώς με μία δροσιστική σαλάτα!
Για την εικόνα τους, μπορείτε να προσθέστε και λίγο βασιλικό από πάνω (και πάλι αν το τρώνε οι μικροί μας φίλοι...)

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved