Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι η σημερινή μας πρόταση.

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Σερβίρετε με παγωτό για πιο ...δροσερή απόλαυση ή μπορείτε να την απολαύσετε πίνοντας τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Η συνταγή είναι της μαμάς Χρυσούλας , που σημαίνει εγγύηση ως προς το αποτέλεσμα.

Υλικά
• 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
• 1½ κεσεδάκι γιαούρτι
• 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
• 2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα µαύρη

Για το σιρόπι
• 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού νερό
• 2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)
• 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις δύο κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.
Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

Extra μυστικά επιτυχίας
•Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
•Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
•Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
•Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

orange pie234

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις Πετυχημένες Συνταγές της κυρίας Χρυσούλας.

48.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΔΕΡΜΑ BROWN
11.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΕΚΡΟΥ
23.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Renegades
29.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γιατί γκρινιάζει το παιδί μου;

Γιατί γκρινιάζει το παιδί μου;

Παιδική γκρίνια και ξεσπάσματα: Τι να κάνετε για να μην γκρινιάζει το…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κάνει να βάλω αλάτι στο φαγητό του μωρού μου;

Κάνει να βάλω αλάτι στο φαγητό του μωρού μου;

Πόσο αλάτι μπορεί να τρώει ένα μωρό καθημερινά; Ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς να αντιμετωπίσετε ένα πεισματάρικο παιδί

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα πεισματάρικο παιδί

Τα πεισματάρικα παιδιά συχνά είναι μια πρόκληση για τους γονείς.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Καλέστε τους φίλους του παιδιού σας σε πυτζάμα – πάρτι (pics)

Καλέστε τους φίλους του παιδιού σας σε πυτζάμα – πάρτι (pics)

Οργανώστε ένα πολύ διαφορετικό πάρτι για το παιδί σας και τους φίλους…
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies