Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι η σημερινή μας πρόταση.

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Σερβίρετε με παγωτό για πιο ...δροσερή απόλαυση ή μπορείτε να την απολαύσετε πίνοντας τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Η συνταγή είναι της μαμάς Χρυσούλας , που σημαίνει εγγύηση ως προς το αποτέλεσμα.

Υλικά
• 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
• 1½ κεσεδάκι γιαούρτι
• 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
• 2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα µαύρη

Για το σιρόπι
• 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού νερό
• 2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)
• 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις δύο κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.
Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

Extra μυστικά επιτυχίας
•Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
•Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
•Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
•Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

orange pie234

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις Πετυχημένες Συνταγές της κυρίας Χρυσούλας.

179.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Hape Happy Family Ξύλινο Κουκλόσπιτο Mansion (E3405Α)
17.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ STAR WARS
55.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
REEBOK HEXAFFECT RUN 4
89.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Duchess of Nemours
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κρυάδες και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κρυάδες και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις κρυάδες στην εγκυμοσύνη!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δόντια μωρού: Με ποια σειρά βγαίνουν; (vid)

Δόντια μωρού: Με ποια σειρά βγαίνουν; (vid)

Σε ποιο μήνα το μωρό αρχίζει να βγάζει τα πρώτα του δοντάκια;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Thai massage: Ταϊλανδέζικο μασάζ για εγκύους - Τεχνικές για να το κάνεις σωστά (vid)

Thai massage: Ταϊλανδέζικο μασάζ για εγκύους - Τεχνικές για να το κάνεις σωστά (vid)

Μασάζ για εγκύους: Ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δέκα διάσημα παιδιά που κατέστρεψαν τις καριέρες τους (vid)

Δέκα διάσημα παιδιά που κατέστρεψαν τις καριέρες τους (vid)

Τι κάνουν σήμερα στη ζωή τους;
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies