Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι η σημερινή μας πρόταση.

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Σερβίρετε με παγωτό για πιο ...δροσερή απόλαυση ή μπορείτε να την απολαύσετε πίνοντας τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Η συνταγή είναι της μαμάς Χρυσούλας , που σημαίνει εγγύηση ως προς το αποτέλεσμα.

Υλικά
• 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
• 1½ κεσεδάκι γιαούρτι
• 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
• 2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα µαύρη

Για το σιρόπι
• 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού νερό
• 2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)
• 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις δύο κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.
Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

Extra μυστικά επιτυχίας
•Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
•Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
•Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
•Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

orange pie234

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις Πετυχημένες Συνταγές της κυρίας Χρυσούλας.

29.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Gorjuss My Umbrella Σακίδιο Τριγωνικό Μικρό (177303)
12.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Κασετίνα τριπλή 'Route 66'
42.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma 1948 Mid L V 358990-05
37.10 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma Liza Mid Dazz V PS 361564-01
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παιδικός σταθμός: Πώς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με καθυστέρηση λόγου;

Παιδικός σταθμός: Πώς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με καθυστέρηση λόγου;

Η καθυστέρηση λόγου είναι μια συχνή διαταραχή της ανάπτυξης, την συναντάμε με…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν το παιδί βαριέται να διαβάσει

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν το παιδί βαριέται να διαβάσει

Το διάβασμα για πολλούς γονείς αλλά και παιδιά μπορεί να εξελιχθεί σε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παιδική παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και τι να προσέχουν

Παιδική παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και τι να προσέχουν

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας στην παιδική…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παιδική δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε τη με σωστή διατροφή και αύξηση φυτικών ινών

Παιδική δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε τη με σωστή διατροφή και αύξηση φυτικών ινών

Η παιδική δυσκοιλιότητα, είναι μία από τις συνηθέστερες διαταραχές στα παιδιά!
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies