Έξι γρήγορες λύσεις για απογευματινά σνακ!

Εκεί που νομίζετε ότι έχετε βρει πέντε λεπτά ηρεμίας και αποφασίζετε να καθίσετε στον καναπέ για λίγο, τα μικρά σας ...τερατάκια ξεκινούν την απογευματινή... κασέττα: «Μαμά, πεινάω». Και δε φτάνει αυτό. Το ενδιαφέρον είναι ότι δε θέλουν ούτε το μεσημεριανό φαγητό, ούτε τίποτα από όσα έχετε στο ψυγείο ή στο τροφοντούλαπο. Συγκεντρώσαμε μερικά πανεύκολα σνακ για το απόγευμα, για να βάλετε ποικιλία στη ζωή σας και να σταματήσει η γλυκιά γκρίνια στα αυτιά σας...

Έξι γρήγορες λύσεις για απογευματινά σνακ!

1. Μπανανοτηγανίτες: Βάζουμε στο μούλτι μία μπανάνα, 2 αυγά, λίγη βρώμη και λίγο λάδι. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Μπορείτε να σερβίρετε αυτές τις πρωτότυπες τηγανίτες με λίγο μέλι.
2. Σπιτική γρανίτα: λιώνουμε φρούτα στο μούλτι και ανακατεύετε αν θέλετε με λίγο γιαούρτι για να γίνει πιο κρεμώδης! Μπορείτε να κόψετε και επιπλέον κομματάκια φρούτα για να το κάνετε πιο... ενδιαφέρον και πιο χορταστικό!
3. Αυγοφέτες: Χτυπάμε 3 αυγά και τα ανακατεύουμε με γάλα, βουτάμε τις φέτες από ψωμί, ύστερα τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη όσο είναι ζεστές!
4. Φρουτοσαλάτα: Σε ένα μπωλ κόβουμε 2-3 φρούτα εποχής και για γαρνιτούρα προσθέτουμε λίγο μέλι ή, ακόμη καλύτερα, λίγη λιωμένη κουβερτούρα!
5. Πρωτότυπα Σάντουιτς: Η αγαπημένη συνήθεια μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα εάν βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Τυρί και αλλαντικά μάλλον τα έχετε και εσείς και τα παιδιά σας βαρεθεί, οπότε παίξτε με ταχίνι-κακάο και μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, ακόμη και χαλβά με κουβερτούρα! Συνδυάστε γλυκές με αλμυρές γεύσεις και θα μας θυμηθείτε!
6. Κριτσίνια ρολλάκια: Τυλίξτε το κριτσίνι με μια φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί και αφήστε τα ‘ρολλάκια’ σε ένα πιάτο. Προσθέστε ντοματίνια για γαρνιτούρα ή ελίτσες χωρίς κουκούτσι.

Καλή σας απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved