Συνταγή της μαμάς: Η πιο νόστιμη κοτόπιτα που έχετε φάει!

Η ποικιλία στις πίτες είναι πολύ μεγάλη. Εκτός από τις έτοιμες που μπορείτε να τις έχετε για ένα γρήγορο γεύμα, η πίτα που θα ετοιμάσετε με σπιτικό φύλλο έχει άλλη νοστιμιά.

Συνταγή της μαμάς: Η πιο νόστιμη κοτόπιτα που έχετε φάει!

Αν έχετε διάθεση, φτιάξετε σήμερα αυτή τη νόστιμη κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της κυρίας Χρυσούλας. Είναι από τις πίτες που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Δοκιμάστε τη ...

Υλικά

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 πράσα κομμένα στο multi
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φετούλες
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 καρότο στον τρίφτη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο γάλα
σιμιγδάλι ή τραχανά για να τραβήξει τα τυχόν υγρά
2 κ.σ. γιαούρτι
ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
1 σφηνάκι ξύδι ή ρακί
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
αλάτι
νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι και κάτι)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι ελαφριά,τα βάζουμε λίγο στην άκρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά και στη συνέχεια το τριμμένο καρότο και την πιπεριά. Ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα ίσα να αραιώσουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε τον άνιθο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Έχουμε ήδη κόψει το κοτόπουλο σε κυβάκια μικρά και το προσθέτουμε στην γέμιση. Απλώνουμε ένα φύλλο κάτω στο λαδωμένο ταψί.

Αδειάζουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά.

eb6121554af8464c239c224793b6de63 L

Μπορείτε να βρείτε τις συνταγές της Χρυσούλας Σαρρή στην ιστοσελίδα της στο facebook Πετυχημένες Συνταγές (https://www.facebook.com/PetichimenesSyntages)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved