Συνταγή της μαμάς: Νόστιμο και αφράτο μιλφέιγ

Όσο λίγα υλικά έχει, τόσο νόστιμο και γευστικό είναι.

Το μυστικό ενός τέλειου μιλγέιγ βρίσκεται στην κρέμα και στη σφολιάτα που πρέπει να είναι τραγανή. Και επειδή συνταγές υπάρχουν πολλές αλλά δεν πετυχαίνουν πάντα, εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για μιλφέιγ της μαμάς Χρυσούλας για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (επιλέξτε κουτί με δύο φύλλα μέσα)

Για την κρέμα
4,5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
6 κοφτές κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κοφτές κ.σ. κορν-φλάουρ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κρόκους αυγού
2 βανίλιες
2 κ . σ βούτυρο φρέσκο

Για το γαρνίρισμα
αμύγδαλα καβουρδισμένα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε ταψί και τα κόβετε σε 3 μέρη δηλ. 2χ15 cm και 1 στενότερο.
Τρυπάτε με πιρούνι όλες τις επιφάνειες και ψήνετε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 15-20 λεπτά)

Κρέμα
Ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα 3,5 φλ τσαγιού γάλα.
Ανακατεύετε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν-φλαουρ μαζί με το 1 φλ. τσαγιού κρύο γάλα. Προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε το χλιαρό γάλα λίγο-λίγο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βάζετε την κρέμα σε μπεν-μαρι και την ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά.
Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες και τις 2 κ.σ το βούτυρο και την αφήνετε να κρυώσει.
Σε μια πιατέλα συνθέτετε το μιλφέιγ ως εξής:

Τοποθετούμε μια λωρίδα ψημένης σφολιάτας, από πάνω ένα λεπτό στρώμα κρέμας, και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα,
Επαναλαμβάνουμε και τις υπόλοιπες στρώσεις. Τέλος, θρυμματίζουμε τα δύο μικρότερα κομμάτια σφολιάτας, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλο ψιλό καβουρδισμένο.

Μη σκεπάζετε τις σφολιάτες για να παραμείνουν τραγανές.

Χρήσιμα tips:
-Τα 2+2 φύλλα σφολιάτας τα μεγάλα μπορείτε να τα χωρίσετε μ' ένα μεγάλο μαχαίρι στα 2. Έτσι θα γίνουν 4+4=8 φύλλα
Τα άλλα 2 μικρότερα θα τα θρυμματίσετε για το πασπάλισμα. Μ' αυτό τον τρόπο κάθε τούρτα θα έχει 4 στρώσεις σφολιάτας.

-Παρασκευάζετε τη μισή δόση (μια τούρτα 8-10 μερίδες) ξεπαγώνοντας τη μια σφολιάτα από τις δύο του πακέτου, και φυσικά την μισή ποσότητα κρέμας.

-Μπορείτε να ψήσετε τις σφολιάτες από την προηγούμενη μέρα διατηρώντας τις σε μέρος χωρίς υγρασία καθώς και την κρέμα διατηρώντας την στο ψυγείο με μεμβράνη που θα εφάπτεται της κρέμας.

-Συναρμολογείστε την τούρτα λίγο πριν τη σερβίρετε για να διατηρήσετε τα φύλλα σας τραγανά.

Καλή Επιτυχία!!!!!!

Μπορείτε να βρείτε τις συνταγές της Χρυσούλας Σαρρή στην ιστοσελίδα της στο facebook Πετυχημένες Συνταγές (https://www.facebook.com/PetichimenesSyntages)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved