Συνταγή της μαμάς: Κορμός σοκολάτας

«Κορμός σοκολάτας»! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό, όταν είναι αφράτος, νόστιμος και πάνω από όλα φτιαγμένος από τα χεράκια μιας μαμάς!

Ακόμη μια φορά, η «μαμά» Χρυσούλα, μας αποκαλύπτει τη μυστική της συνταγή για νόστιμο και αφράτο κορμό σοκολάτας. Φτιάξτε τον!

Υλικα
6 αβγά
5 κ σ κακάο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
Κονιάκ λίγο
1 κγ μπέικιν
1 κουτί σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στο ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στη μέση του φούρνου και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς!
Ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο
Σβήνουμε τον φούρνο και ελέγχουμε το μείγμα να είναι μαλακό
Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω στον κορμό και τυλίγουμε σιγά-σιγά με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό.
Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί .
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε αναλόγως την εποχή.
Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Χρυσούλα Σαρρή
Πετυχημένες Συνταγές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved