Πεντανόστιμη μελοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Μαζί με το αρνί, το κατσίκι, τα τσουρέκια και τα γλυκά, προσθέστε στο πασχαλινό σας τραπέζι και ένα κομμάτι μελοτυρόπιτα.

Πεντανόστιμη μελοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Είναι εύκολη και πεντανόστιμη και μπορεί να φαγωθεί όσο ψήνετε τον οβελία ή μετά, όταν θέλετε να «αλλάξετε» γεύση από το φαγητό της ημέρας. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

-4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
-μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
-βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα
-κανέλλα σκόνη
-τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια και καλά ξαρμυρισμένη ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή οποιοδήποτε ανάλατο τυρί

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά. Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά.
Αποσύρουμε, γλασάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, και την κανέλλα.

Γίνεται και με φύλλο κανταΐφι στο φούρνο. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού. Απλώνουμε και το υπόλοιπο από πάνω. Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο. Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (κανταΐφι-μέλι) ζεστά "λασπώνουν".

853665fc08fe34bcd66df57da6a82a16melotyropita

Η συνταγή είναι από το βιβλίο « Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική» Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου , ηγούμενου της Ι. Μονής Τατάρνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved