Μακαρόνια με κιμά σόγιας. Θα ξετρελαθείτε με τη νοστιμιά

Σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, η σόγια είναι πολύ διαδεδομένη και θεωρείται τροφή τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Συχνά ονομάζεται «κρέας χωρίς κόκαλα» ή « κρέας από το χωράφι».

Για τη νηστεία σας και όχι μόνο δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει τα μακαρόνια με τον χοιρινό ή τον μοσχαρίσιο κιμά. Με το σωστό μαγείρεμα και τα κατάλληλα μπαχαρικά το φαγάκι σας θα γίνει πεντανόστιμο. Δοκιμάστε τη συνταγή μας ακόμη και όσοι δεν έχετε φτιάξει ποτέ στη ζωή σας, σόγια.

Υλικά:
Μισό πακέτο κιμά σόγιας Fytro (είναι ο πιο νόστιμος που έχουμε δοκιμάσει ποτέ)
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί ξηρό λευκό
1 συσκευασία ντοματοχυμό
1 κανελλόξυλο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
1 τριμμένο καρότο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Προετοιμάστε τον κιμά σόγιας, όπως ακριβώς αναγράφεται στη συσκευασία του.
Αφού τον στραγγίσετε καλά αφήστε τον στην άκρη και βάλτε στην κατσαρόλα σας το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέστε το κρεμμυδάκι σας να τσιγαριστεί και αφού μαραθεί, προσθέστε την πιπεριά και το καρότο.
Έπειτα ρίξτε τον στραγγισμένο κιμά σόγιας, σοτάρετε τον και σβήστε με το κρασί.
Έπειτα προσθέστε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κανελλόξυλο και τους κόκκους μπαχάρι!
Προσθέστε νερό και αφήστε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Χυλώστε το ζουμάκι όπως θα κάνατε με τον κιμά σας, βράστε τα μακαρόνια σας και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved