Λαχταριστά παραδοσιακά τσουρέκια. Η πιο νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας!

Σίγουρα θα θέλετε το σπίτι σας να μυρίσει λίγο «Πάσχα» και αυτό σίγουρα θα το καταφέρετε φτιάχνοντας παραδοσιακά κουλουράκια και τσουρέκια.

Σήμερα θα σας δώσουμε τη συνταγή για παραδοσιακά λαχταριστά τσουρέκια, που με μια δόση πολύχρωμης τρούφας θα καταφέρετε να τα μετατρέψετε σε αγαπημένο επιδόρπιο των παιδιών σας, αλλά και συνοδευτικό με το γάλα τους ή τον χυμό τους.

Υλικά για 3 τσουρέκια:
4 αβγά
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
80γρ. μαγιά
200γρ. Βούτυρο Αγελάδος
250γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά, με μισό ποτήρι χλιαρό νερό και 150γρ. αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατέψτε το ζυμάρι σας και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει.
Με ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσατε και προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, κοσκινίζοντάς το.
Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Αδειάστε τη ζύμη μέσα σε μια μεταλλική λεκάνη, σκεπάστε τη με ζελατίνη και 2-3 πετσέτες και αφήστε τη για περίπου 2 ώρες να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Αφού φουσκώσει, ζυμώστε τη με τα χέρια για περίπου 2-3 λεπτά και αφήστε τη ξανά τυλιγμένη για περίπου 1 ώρα να ξαναφουσκώσει.
Αφού είναι έτοιμη, μπορείτε να πλέξετε τρεις κοτσίδες ή να κάνετε 3 στεφανάκια που στη μέση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κόκκινο αυγό.
Βάλτε λαδόκολλα στο ταψί σας, τοποθετήστε τα τσουρέκια σας, αλείψτε τα με ένα αυγό χτυπημένο και πασπαλίστε τα με χρωματιστή τρούφα.
Ψήστε τα για 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία! Σίγουρα τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved