Ζουμερό μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου με μέντα και ρούμι (βίντεο)

Το κοτόπουλο και ειδικά το στήθος αποτελεί μία χορταστική επιλογή για ένα  εύκολο στην προετοιμασία γεύμα.

Επίσης περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις δίαιτες. Οπότε αν θέλετε να φτιάξετε κοτόπουλο αλλά έχετε βαρεθεί τις ίδιες συνταγές, δοκιμάστε τη συγκεκριμένη με μέντα. Το μυστικό είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει στη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

3-4 μερίδες στήθος κοτόπουλου
75 γρ.λευκό ρούμι
15 γρ. μέντα (ψιλοκομμένη)
1 σκελίδα σκόρδο
χοντρό αλάτι
τριμμένο πιπέρι
2 λεμόνια (συν άλλα 1-2 για τη γαρνιτούρα)
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Tips
Προετοιμάστε τη μαρινάδα από το βράδυ και βάλτε τη μαζί με το κοτόπουλο σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο, αρκεί να μην σας «στεγνώσει».
Το σερβίρετε με σαλάτα της αρεσκείας σας, με ρύζι ή ό,τι άλλο θέλετε. Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε λαδολέμονο στο κοτόπουλο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved