Μμμ… ψαράκι τραγανό με πατάτες

Σας κάνουν τα «ζόρικα» όταν τους μαγειρεύεται ψαράκι; Ζητούν κάτι άλλο ή απλά μένουν νηστικά;

Μμμ… ψαράκι τραγανό με πατάτες

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα ζητούν συνέχεια ψαράκι νοστιμάκι τραγανό με πατατούλες!

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό πατάτες

• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1 φλιτζάνι φρυγανιά

• 4 φιλέτα μπακαλιάρου

• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

• 2 αυγά χτυπημένα

• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πατάτες:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτά σαν να πρόκειται να μπουν στο τηγάνι. Τις ραντίζουμε ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Απλώνουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμού μέχρι να ροδίσουν.

Για το ψάρι:

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τον ανάλατο μπακαλιάρο. Τον βουτάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και αμέσως μετά στη φρυγανιά την οποία έχουμε στρώσει σ' ένα πλατύ πιάτο. Περίπου 20 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες μας βάζουμε στο ταψί και τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, τα γυρνάμε έως γίνουν και από την άλλη! Μπορείτε εκτός από τις πατατούλες να συνοδέψετε και με πράσινη σαλάτα ή βραστό μπρόκολο που είναι της εποχής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved