Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και καρότα στην κατσαρόλα

Ένα ακόμη παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγάκι, όπως το ξέρουν να το φτιάχνουν μόνο οι μανούλες. Ένα φαγάκι που το τρώνε ευχάριστα τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά!

Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και καρότα στην κατσαρόλα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
5-6 πατάτες κομμένες μικρά κυδωνάτα κομμάτια
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τσιγαρίστε το χοιρινό στην κατσαρόλα σας. Έπειτα αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, και τσιγαρίστε τα ελαφρώς. Έπειτα προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε ξανά στην κατσαρόλα το χοιρινό σας και σβήστε με το λεμόνι. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει.
Μόλις το κρέας σας λιώνει και οι πατατούλες με τα καρότα είναι έτοιμα, χυλώστε το ζουμάκι και σερβίρετέ το σαν σούπα.

Καλή σας επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved