Συνταγή για μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη. Η πιο νόστιμη θα φτιάξετε

Η μελιτζανοσαλάτα είναι μια «αλοιφή» όπως τη λένε και στη βόρεια Ελλάδα που τρελαίνει, όποιον τη δοκιμάζει ακόμη και για πρώτη φορά.

Δείτε πώς θα φτιάξετε μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη. Πρόκειται για την πιο νόστιμη συνταγή. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες(κονσέρβα ή ψημένες από τα χεράκια σας)
4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο με το γουδί ή περασμένο από τον τρίφτη)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλύνετε τις μελιτζάνες, τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο μία-μία και ψήστε τις στο φούρνο ή το τζάκι (είναι πιο νόστιμες αν έχουν τη μυρωδιά του κάρβουνου)
Μόλις ψηθούν, αφήστε τις να κρυώσουν μέσα σε μία σακούλα. Η φλούδα τους με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσει και θα βγαίνει πολύ πιο εύκολα.
Βάλτε την ψίχα από τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, και ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρουμε παραπάνω.
Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε να δείτε αν είναι εντάξει στο αλάτι και το ξύδι, βάλτε το σκεύος στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρετε!

Image via ontopofspag.wordpress.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved